Papryka – zdrowie na talerzu

Papryka to znakomite warzywo występujące sezonowo. Warto jest jednakże sięgać po nią przez okrągły rok żeby dostarczyć dla naszego organizmu wartościowych substancji odżywczych. Papryka to przede wszystkim źródło łatwo przyswajalnego błonnika. Z tego względu poleca się jedzenie tegoż warzywa dla osób starających się zredukować zbędne kilogramy. Poza tym błonnik przyczynia się do prawidłowej perystaltyki naszych jelit. Papryka jest także nisko kaloryczna dlatego należy sięgać po nią miast wysoko przetworzonych propozycji przekąsek ze sklepów. Papryka to bogate źródło kwasu foliowego. Z tego względu poleca się spożywanie jej w dużej ilości dla kobiet będących w ciąży aby dziecko miało możliwość dobrego rozwoju w łonie matki. Papryka wspomaga prawidłową pracę naszego serca. Warzywo to wpływa również na obniżenie ciśnienia krwi. Niewiele ludzi wie iż papryka ma sporo witaminy C, również z tego powodu warto ją spożywać.

http://www.kujawy.info/aktualnosc/pomysl-na-biznes-we-wroclawiu-pizza-na-telefon/